Технології
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження
Міжнародна група вчених провела дослідження, яке показало, що навіть невелике споживання обробленого м’яса може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідження включало мільйони учасників і показало, що чим більше людина споживає оброблене м’ясо, тим вищі ризики захворювань, навіть у разі невеликого споживання. Наприклад, один хот-дог на день може збільшити ризик діабету на 11% і раку товстої кишки на 7%. Дослідники радять обмежити споживання обробленого м’яса, солодких газованих напоїв і продуктів з трансжирами. Результати дослідження публікуються у журналі Nature Medicine і мають важливе значення для формування дієтичних рекомендацій та збереження громадського здоров’я.