В Україні зросли ціни на свинину та борщовий набір
У квітні 2025 року в Україні спостерігалася тенденція до здорожчання свинини та борщового набору, водночас ціни на яйця та деякі тепличні овочі знизилися. За даними Українського клубу аграрного бізнесу, ціни на борщ зросли на 19%, цибулю – на 82%, буряк – на 60%, капусту – на 42%, і моркву – на 14%. Вартість свинячого ошийка також зросла на 20%, але ціни на яловичину, куряче філе та курячі стегна трохи зменшилися. У молочному секторі ціни залишались стабільними, але більшість молочних товарів подорожчали порівняно з попереднім роком. Стосовно бакалії, ціни на соняшникову олію та рис зросли, а на яйця та салатні овочі – знизилися. Огірки та помідори також подешевшали через збільшення пропозиції тепличних овочів. У майбутньому очікується подальше здешевлення огірків.