Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка
У Британії для приготування вівсянки використовують якісні зерна та чисту воду. Кашу готують у каструлі, доводять воду до кипіння, додають вівсяну крупу та сіль, і варять 20-30 хвилин. Щоб каша не була липкою, її необхідно правильно варити. Для подачі страви використовують дві тарілки: одна для каші, інша – для молока або вершків. Вівсянка містить багато клітковини, заліза та магнію, а також білка, як у яйці. Її переваги включають можливість тривалий час почуватися ситим, зниження рівня поганого холестерину, контроль цукру в крові, корисність для серця та кишківника і багато інше. Вівсянка також допомагає зменшити запалення та покращує загальний стан організму. Порція вівсянки дає чотири години ситості і може допомогти у контролі апетиту. Варто зазначити, що вівсянка може мати небажані побічні ефекти, такі як здуття живота або збільшення ваги, тому важливо споживати її з обережністю.