Технології
Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні – дослідження
Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що раціон з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може шкодити мозку лише за кілька днів. Дослідження показало, що така дієта активує певні клітини у мозку, які відповідають за пам’ять, через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Після всього лише чотирьох днів такого харчування пам’ять може почати працювати гірше. Однак відновлення рівня глюкози у мозку нормалізує роботу клітин і повертає пам’ять у норму. Дослідники виявили, що періодичне голодування після такого раціону може покращити когнітивні функції мозку. Ці відкриття можуть допомогти у розробці нових методів профілактики деменції та хвороби Альцгеймера, пов’язаних з ожирінням та метаболічними розладами.