Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

Міжнародна група вчених провела дослідження, яке показало, що навіть невелике споживання обробленого м’яса може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідження включало мільйони учасників і показало, що чим більше людина споживає оброблене м’ясо, тим вищі ризики захворювань, навіть у разі невеликого споживання. Наприклад, один хот-дог на день може збільшити ризик діабету на 11% і раку товстої кишки на 7%. Дослідники радять обмежити споживання обробленого м’яса, солодких газованих напоїв і продуктів з трансжирами. Результати дослідження публікуються у журналі Nature Medicine і мають важливе значення для формування дієтичних рекомендацій та збереження громадського здоров’я.

Alex

Related Posts

Samsung представила потрійно складаний смартфон TriFold

Samsung представила потрійно складаний смартфон TriFold

NASA розглядає чорнобильські гриби як новий захист від радіації в космосі

NASA розглядає чорнобильські гриби як новий захист від радіації в космосі

SpaceX запустила нову партію супутників Starlink

SpaceX запустила нову партію супутників Starlink

Китайські бренди відмовилися від ультратонких смартфонів через провал Apple

Китайські бренди відмовилися від ультратонких смартфонів через провал Apple